RSS

Om klubben


Klubbens huvudmål är att värna om Newfoundlandshundarnas och newfoundlandshund-ägarnas vardag och framtid. Detta gör SNK genom en lång rad aktiviteter och olika arbeten inom klubben. En viktig del är naturligtvis arbetet med att hålla rasen så frisk och sund som möjligt även i framtiden, samtidigt som vi för alltid ska värna om rasens adelsmärke – det fantastiska, godmodiga och charmfulla temperamentet.

SNK är också den naturliga mötesplatsen för alla som älskar rasen och det anordnas en lång rad olika aktiviteter runt om i landet där man kan ta del av gemenskapen, oavsett om man bara vill träffas och gå en promenad tillsammans med andra newfoundlandshundar, lära sig mer om pälsvård eller träna och kanske tävla i vattenarbete. Vill man se många vackra hundar eller ställa ut sin hund finns det flera specialutställningar att besöka från norr till söder.

Varje sommar arrangeras också Newfoundlandshundens Dagar, en weekend där bland annat SM i vatten avgörs tillsammans med en stor utställning och officiella lydnadsprov. På kvällen äter man gott tillsammans, och för många newfoundlandsägare är gemenskapen under dessa dagar ett måste varje sommar.

Sedan 1990 har SNK tillsammans med Norska Newfoundlandshundklubben arrangerat Morokulienspecialen varannat år. Ett arrangemang som är välkänt långt utanför våra gränser och som besökts av många internationella gäster.

SNK ger även ut tidningen Newfoundlandshunden två gånger om året. Där kan man läsa om allt som rör rasen och klubben, och inte minst kan man se massor av bilder från alla de olika aktiviteterna runt om i landet.

Vill du veta mer om SNK eller bli medlem så kontakta gärna klubbens kassör eller sekreterare. Annars hittar du den information du behöver under knappen Medlemskap.

 

Kommentarer inaktiverade.

 
%d bloggare gillar detta: