RSS

Ven

Den 2 juni 2018 träffas vi i Landskrona för en gemensam överfärd med båt till Ven

Vi tar en skön promenad och visar upp våra härliga hundar med tillhörande fikapaus.

Vi åker från Landskrona klockan 10.00, samling 20 minuter före.
Enklare lunch bjuder klubben på och hemfärd klockan 15.00 eller 16.45.
Kostnad för resan 140 kr om anmälan är mig till godo senast 31/5.

För mer information och anmälan:
Mats Bergström: 073 897 3482
E-post: mats_bergstrom_61@msn.com

Varmt välkommen!ven.jpg


Lite om 2016 års Ven utflykt

DSC_0387

Gruppbild med Helsingborg i bakgrunden

Den 5 maj 2016 träffades ca 20-tal njuffeägare med nästan lika många njuffar i Landskrona vid Venfärjan. Vi har under en tid försökt att hitta på nya mål för vår vårträff. Vi hade en diskussion under vintern där vi beslutade oss för att byta ut Snogeträffen mot något nytt. Det bestämdes att vi provar Ven. Det var ett flertal av oss som inte hade besökt Ven tidigare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Honken med familjens barnbarn

Vädret var fantastiskt med klarblå himmel och över 20 grader varmt. Vi var nog lite uppseendeväckande med våra njuffar, som vanligt ville de hälsa på allt och alla. Under båtfärden fick vi parkera oss på bildäck som var det ända stället vi fick plats på.

Mats och Lena Bergström som har en dotter som bor på ön och är väl insatta om vad som finns att se hade lagt upp dagens program.
Väl på land började vi gå smala stigar längs med kusten på den östra sidan där vi kunde skåda både Landskrona och Helsingborg och allt däremellan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Posedion och Magnus handlar i Kiosken

Efter en stund kom vi fram till Husvik och där skulle Posedion handla i kiosken och han lyckades bli bjuden på en tekaka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gruppbild utanför Spirit of Hven

Vi fortsatte en bit till och sedan vek vi av mot Backafallsbyn, där vi passerade Spirit of Hven som är en exklusiv restaurang och tillverkar Whisky på lokala råvaror.Efter ytterligare en bit kom vi hem till Mats o Lenas dotter där det blev korvgrillning som smakade bra efter någon timmes promenad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Undervisning i allmän hundklippning

När vi väl var mätta så hade Kicki anordnat visning av vardagsklippning på Njuffe. Det fick bli några ERU pallar som trimbord. Efter en stund var det dags att ge oss tillbaka. Vägen tillbaka till färjan blev Landsvägen som går rakt igenom Ven. Där passerade vi Tycho Brahes Stjärneborg och Uranienborg.  Därefter var i åter vid färjeläget, i väntan på färjan passade alla på att äta en lokal tillver kad glasstrut. På färjan tillbaka till Landskrona började man känna av att man hade varit på Ven i nio timmar

SNK/södra

 

Kommentarer inaktiverade.

 
%d bloggare gillar detta: